لرزش چشم یا نیستاگموس حرکات ظریفی است که در چشمها ایجاد میشود که با ایجاد آن چشمها شروع به لرزش میکنند. این حرکات غیرارادی است و با وجود اینکه در بیشتر مواقع مادرزادی است، در مواردی هم در اثر بیماریهای مغزی و گاهی ضایعات گوش داخلی ایجاد میشود که در چنین حالتی قابل درمان است.
دکتر ضیاءالدین یزدیان، دبیر شانزدهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران با بیان این مطالب افزود: چشمان کودکانی که بصورت مادرزادی دچار عارضه لرزش است به دلیل کمبود ماده رنگی در شبکیه و به خصوص لکه زرد که مرکز بینایی است دائما در حال تکان خوردن است و حتی ممکن است با انحراف چشم نیز همراه باشد.
وی با اشاره به اینکه دید بیشتر این کودکان از دید طبیعی کمتر است افزود: گاهی این کودکان قادر به ادامه تحصیل در مدارس عادی نیستند و ممکن است لازم باشد به مدرسه استثنایی بروند. البته گاهی اوقات میتوان به کمک وسایل کمک بینایی دید را افزایش داد و یا با عمل جراحی این لرزش را کم کرد.
وی با اشاره به اینکه علامت این بیماری کج گرفتن سر به ویژه در کودکان هنگام خیره شدن به یک نقطه یا تماشای تلویزیون است افزود: جراحی در رفع مشکل این دسته از بیماران بسیار موثر است و بیمار بعد از جراحی میتواند از دید خوبی برخوردار شود. دکتر یزدیان به خانوادهها توصیه کرد در صورتی که کودکانشان هنگام خیره شدن به نقطهای سر خود را کج نگه میدارند با مراجعه به پزشک آنها را از نظر لرزش چشم، عیوب انکساری و فلج عضلات چشمی مورد معاینه قرار دهند.
شانزدهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران از سیام آبان تا سوم آذرماه در محل سالن اجلاس سران برگزار میشود.